2018. december 22., szombat

Chris pásztor- Kijelentve az Ő nagyságát a dicsőítésben

,,Mikor azért azok szolgálának az Úrnak és bőjtölének, monda a Szent Lélek: Válaszszátok el nékem Barnabást és Saulust a munkára, a melyre én őket elhívtam.,,
(ApCsel. 13:2).

Lukács, a Szent Szellem által ihletve, leírja számunkra, hogyan szolgáltak és böjtöltek bizonyos próféták és tanítók az Antiókhiai gyülekezetekben, és hogyan kaptak vezetést és utasítást az Úrtól.
Fgyeld meg, hogy nem kellett könyörögniuk, felkiáltaniuk vagy nyafogniuk , " Uram, szeretnénk hallani a hangod, kérünk, beszélj hozzánk." Csupán annyit tettek, hogy szolgáltak az Úr felé, és böjtöltek, és Ő megáldotta Őket vezetésével és Igéjével.

Hogyan szolgálunk az Úr felé? Dicsőítés által, énekelve, kijelentve az Ő dicsőségét,megvallva az Ő Nevét. Megvallani a Nevét azt jelenti, hogy kijelented az Ő nagyságát, hatalmát, azt amit cselekedett, hirdeted csodálatos tetteit, neki tulajdonítod a jó dolgokat a világban és azokat az áldásokat, melyeket élvezhetsz, az Ő Nevének tulajdonítod. Kijelented a szép dolgokat, amelyeket az életedben véghez vitt, és olyan szavakat beszélsz és vallasz meg, melyek egyetértésben vannak azzal amit Ő önmagáról beszélt. .

A Zsidók 13:15 azt mondja, " Annakokáért ő általa vigyünk dícséretnek áldozatát mindenkor Isten elé, azaz az ő nevéről vallást tevő ajkaknak gyümölcsét."

A "hálaadás" a görög "homologeo" szó ami azt jelenti, "vallást tenni az Ő nevéről". Ez különbözik attól, ha csak azt mondanánk, "Köszönöm Uram" sőt, inkább tudatosan megvallod az Ő Nevének Nagyságát.
Ezt akár most rögtön megteheted! Mondd el, mily nagyon méltó, hogyan adott neked elpusztíthatatlan, rettenthetetlen, legyőzhetetlen életet. Valld meg, hogy Ő a hatalmas, mindenható Isten, az élő és hőséges Isten, a gyógyító, a gondoskodó, aki minden jóval ellát. Jelentsd ki, hogy Ő nagyobb mindennél. Amikor ezeket a szép szavakat áhitattal mondod ki az Úrnak dicsőítésben, akkor te szolgálsz felé. Viszonzásul Ő is szolgálni fog feléd, olyan szavakat fog mondani neked, melyek elindítanak a következő, magasabb szint felé.

Ima
Drága Atyám, egyedül Te vagy méltó minden dicséretre, felemelem hatalmas Neved ; Te vagy a gyógyító, a gondoskodó, Aki ellát minden jóval, mindennél hatalmasabb vagy. Nagy a Te Neved és uralmad örökké tart; szereteted, kegyelmed és könyörületed betölti a földet! Megdicsőülsz életemben, és az egész földön Jézus Nevében. Ámen.

További tanulmányok:

Jelenések 7:11;
Az angyalok pedig mindnyájan a királyiszék, a Vének és a négy lelkes állat körül állnak vala, és a királyiszék előtt arczczal leborulának, és imádák az Istent,

Jelenések 19:1;
És ezek után hallám mintegy nagy sokaságnak nagy szavát az égben, a mely ezt mondja vala: Aleluja! az idvesség és a dicsőség, és a tisztesség és a hatalom az Úré, a mi Istenünké!
Zsoltárok 98:1-4;

Énekeljetek az Úrnak új éneket, mert csodadolgokat cselekedett; megsegítette őt az ő jobbkeze és az ő szentséges karja. Tudtul adta az Úr az ő szabadítását; a népek előtt megjelentette az ő igazságát. Megemlékezett az ő kegyelméről és Izráel házához való hűségéről; látták a föld határai mind a mi Istenünknek szabadítását. Vígan énekelj az Úrnak te egész föld; harsanjatok fel, örvendezzetek és zengedezzetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése