2018. március 7., szerda

Chris pásztor: Érts egyet az Igével

,,Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol. Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre,,- (Róma 10:9-10)


Vallást tenni az alapigénkben azt jelenti, hogy ugyanazt a dolgot mondani, egyetértve azzal. 
Ha Isten mondott valamit és te is mondasz valamit, ami összhangban van azzal, amit Ő
mondott, az megvallás. Például az Ige azt mondja, az Úr veled van a világ végezetéig. Soha ne mondd tehát, hogy „Istenem, legyél velem!” Az ilyen beszéd ellentétben áll Isten Igéjével. Ezt kell mondanod: „Uram, köszönöm, hogy mindig velem vagy!”

A Biblia felteszi a kérdést: „Vajjon járnak-é ketten együtt, ha nem egyeztek meg egymással?” (Ámós 3:3). Isten Igéjével egyetértésben járni az, hogy megcselekszed, vagy összhangban cselekedsz az Igével; ez az, amiben az áldás van: „De a ki belenéz a szabadság tökéletes törvényébe és megmarad a mellett, az nem feledékeny hallgató, sőt cselekedet követője lévén, az boldog lesz az ő cselekedetében” (Jakab 1:25).

Alapigénk így szól: „...ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.” Bárki, aki erre adott válaszként kijelenti Jézust, mint Urat az életében, és hiszi, hogy Isten feltámasztotta
Őt a halálból, megváltást nyer és soha nem fog a pokolba menni. Azonban ha valaki, miután már megtette ezt a kijelentést, azt mondja: „Nem tudom, hogy meg vagyok-e váltva vagy sem,” az megtagadja a saját üdvösségét.

Soha ne beszélj Isten Igéje ellen! Ne érvénytelenítsd a hitedet olyan szavak kimondásával, melyek ellenkeznek Isten akaratával számodra! Az út egy életteli, mindig dicsőséges és sikeres élethez az, hogy csakis az Igét szólod, eltekintve a
körülményektől. Nincs elég probléma a világban ahhoz, hogy meggátolhassa az előrehaladásodat, ha az Igével összhangban beszélsz és élsz.

Ima
Egészségben, bőségben élek és járok, és a krisztusi üdvösség
minden előnyében. Jézus Nevét hordozom és győzedelmesen
élek, dicsőségről dicsőségre, sikerről sikerre hágva Jézus
nevében. Ámen.


További tanulmányok:

2 Korinthus 4:13;
Mivelhogy pedig a hitnek mi bennünk is ugyanaz a lelke van meg, a mint írva van: Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, és azért szólunk;

Zsidók 13:5-6;
Fösvénység nélkül való legyen a magatok viselete; elégedjetek meg azzal, a mitek van; mert ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled; Így hogy bízvást mondjuk: Az Úr az én segítségem, nem félek; ember mit árthat nékem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése