2018. március 7., szerda

Chris pásztor: Szeress úgy, mint Jézus

,,Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait. Aki nem szereti az ő atyjafiát, a halálban marad,, - (1 János 3:14).

A keresztyének számára a szeretetben járás nem egy választási lehetőség. A szeretet egyik fő jellemzője, hogy a szeretet megbocsát. Mindig meg kell bocsátanod másoknak attól
függetlenül, hogy mit tettek ellened. Nem számít, milyen mértékű gyűlöletet és keserűséget tapasztalsz bizonyos emberek részéről, a kötelességed, hogy szeresd és megbocsáss azoknak, akik bántanakés üldöznek téged. 
Úgy, mint ahogyan Jézus is tette.
Gondolj bele, hogyan reagált Jézus azokra, akik keresztrefeszítették Őt. Felnézett az égre és így szólt: „…Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek…” (Lukács 23:34). 
Elnézte a tudatlanságukat és megbocsátott nekik.

Mindig állj készen a gyors megbocsátásra! 
Ne mondd ezt: “De szörnyű dolgot tett.” 
Nincs olyan rossz dolog, ami nem
érdemli meg megbocsátást. Jézus bebizonyította. István is ezt tette. Olvasd el a történetét! A zsidók hamis vádakat szítottak ellene az evangélium hirdetése miatt, és elrendelték a kivégzését. A Biblia ez mondja: „…amint a gyilkos kövek rárontottak, István…Térdre esett, és így kiáltott: Uram, ne tulajdonítsd nékik e bűnt! És ezt mondván, meghalt” (ApCsel 7:59-60, az angol TLB Bibliafordítás alapján). 

Istenhez kiáltott azok bűnbocsánatáért, akik megölték őt.
Számba véve az elmúlt évet, meg kell győződnöd egy dologról – hogy ha megnézed az életedet, biztosan elmondhatod-e, hogy senki ellen nincs benned rossz dolog. Még a legnehezebb emberek is, a legnehezebb körülményekben is,
megérdemlik a szeretetet. Isten azt akarja, hogy tudd, minden ember értékes az Ő számára attól függetlenül, hogy te
hogyan érzel irántuk. Gyakorold magadat abban, hogy ily módon bánsz mindenkivel körülötted.

Soha ne ítélj el és kárhoztass másokat! Kövesd a Mester példáját! Ő ezt mondta a Máté 5:44-45-ben: „…Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket. Hogy legyetek a
ti mennyei Atyátoknak fiai….”

Ima
Drága Atyám, eldöntöttem, hogy úgy fogok szeretni, mint ahogy
Te szeretsz engem – feltétel nélkül. Krisztus együttérzése
kifejeződik rajtam keresztül a mai napon. A szívem tele
van szeretettel, mert Isten szeretete kitöltetett a szívembe
a Szent Szellem által, hogy megláthassam mások szépségét
és valódi értékét. Jézus nevében, Ámen.


További tanulmányok:

Máté 5:43-46;
Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket. Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekeszik-é?

1 János 4:7-12;
Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet. Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa. Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a a mi bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése