2018. március 1., csütörtök

Chris pásztor : Ismerd meg és élvezd az örökségedet

,,Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket; hogy megismerjük azokat, amiket Isten ajándékozott nékünk,,- (1 Korinthus 2:12)


Az 1 Korinthus 3:21 így szól: „... minden a tiétek.” Ennél nem is lehetne világosabb. A 2 Péter 1:3 ugyanezt az igazságot hangsúlyozza: „Mivelhogy az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, ami az életre és kegyességre való…” Nincs semmi, amire szükséged van a mai napon, és Isten ne tette volna már elérhetővé számodra.

Azonban sehogysem tudod a saját magadévá tenni Isten áldásait az életedben, ha nem ismered az Igét. Az Ige által felfedezheted az örökségedet, de van még több.
Egy dolog felfedezni az örökségedet, egy másik dolog élvezni is azt!
És ilyenkor lép színre a Szent Szellem. Alapigénkben olvashatunk a Szent Szellem életünkben végzett szolgálatának egy részéről. Ő segít megismernünk, amit Istentől kaptunk.
Azokat a dolgokat, melyeket Isten ingyen adott nekünk.

Majd a 13-ik vers így folytatja: „Ezeket prédikáljuk is, nem oly beszédekkel, melyekre emberi bölcseség tanít, hanem amelyekre a Szent Szellem tanít…” (1 Korinthus 2:13).
Észrevetted? Ő segít ismernünk, és megtanít szólnunk azt, amit ismerünk. 
Ez az örökséged élvezésének a kulcsa. A megerősítés teszi valóságossá.
Az élet a maga teljességében, az Atyával és az Ő Fiával, a Jézus Krisztussal való közösség, az igazság, a békesség, az isteni gyógyulás és egészség, a bővölködés, a megbocsátás stb. ....
Isten néhány dicsőséges áldása, amit ingyen kaptál, hogy élvezd. Szólítsd elő őket!

A Filemon 1:6 így szól: „Hogy a te hitedben való közösség hathatós legyen, a Krisztus ügyében, minden bennetek levő jónak megismerése által.”
A benned lévő jó dolgok elismerése nem csupán az áldásaid passzív felismerését jelenti Krisztusban. Ehelyett az áldásaid és örökséged felismerését és megerősítését jelenti Krisztusban.

Azt jelenti, hogy elismered és hangot adsz mindannak, ami vagy, ami a tied, és mindannak, amit tehetsz Krisztusban! Halleluja!

Ima
Drága Szent Szellem, szeretlek Téged! Köszönöm, hogy segítesz, hogy felismerjem a csodálatos áldásaidat az életemben, és megtanítasz arra, hogy hogyan élvezhetem őket! 
Az élet a maga teljességében, az Atyával és a Fiúval, a Jézus Krisztussal való közösség, az igazság, a békesség, az isteni gyógyulás és egészség, a bővölködés, a dicsőséges élet és a kiválóság mind az én jelen idejű tulajdonom Jézus nevében. Ámen.

További tanulmányok:

1 János 5:13;
Ezeket írtam néktek, a kik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higyjetek az Isten Fiának nevében.

1 Timótheus 6:17;
Azoknak, a kik gazdagok e világon, mondd meg, hogy ne fuvalkodjanak fel, se ne reménykedjenek a bizonytalan gazdagságban, hanem az élő Istenben, a ki bőségesen megad nékünk mindent a mi tápláltatásunkra;

ApCsel 20:32;
És most, atyámfiai, ajánlak titeket az Istennek és az ő kegyelmessége ígéjének, a ki felépíthet és adhat néktek örökséget minden megszenteltek közt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése