2018. november 6., kedd

Chris pásztor - Növekedve és Gyarapodva az Ige Által

,,És az Isten Igéje növekedék...,, (ApCsel 6:7)


Ha a szövegkörnyezetében tanulmányozod a fenti igeverset, rájösz arra, hogy az Ige nem növekedett a tanítványok nélkül. Abban az időben, mindenük, ami volt, az a kimondott Ige volt. Nem rendelkeztek az apostoli levelekkel vagy a Jézusról írt Igével. Elmentek mindenhová és prédikálták, amit hallottak és láttak. Tehát az Ige növekedett, mert ők növekedtek. Az Ige beléjük hatolt, és bárki, aki üldözni próbálta őket, az Igét üldözte. Ezt mondta Jézus a mennyből, amikor a tárzusi Saulus üldözte az Egyházat (ApCsel 9:4-5).

Az ApCsel 12:24-ben jobbra fordult: „Az Istennek Igéje pedig növekedik és terjed vala.” Korábban olvastuk, hogy Isten Igéje növekedett, de a növekedés még nem elég. Gyarapodnia és terjednie kell. Képzeld, mint pásztor, a gyülekezeted növekszik, és ezután az Úr ezt mondja neked: ”A következő szintre kell mozdulnod, növekedned kell!” Hogyan fog ez megtörténni? Az
Ige által: ”Mint most született csecsemők, a tiszta, hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy azon növekedjetek” (1 Péter 2:2). A 2 Péter 3:18 szintén ezt mondja: ”Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében...”.

Vannak olyan emberek, akik azért mennek a gyülekezetbe, mert szeretik a dicsőítést. Ez szép dolog. Amíg azonban nem Isten Igéje lesz a központi fókusz, és nem ezt akarja, és nem erre vágyik mindenki, addig nem lesz növekedés. Az Úr Jézus azt mondta, hogy aki az Ő beszédével táplálkozik, az olyan, mint az a ház, amely kősziklára építtetett. Az ár és a szél jön, neki ütközik, de a ház állva marad. Építsd rá az életedet az Igére, és rendíthetetlen leszel! Növekedni, előrehaladni és gyarapodni fogsz! Amikor gyarapodsz, akkor méginkább növekedsz. A Biblia ezt mondja: ”Ekképpen az Úrnak Igéje erősen nevekedik és hatalmat vesz vala” (ApCsel 19:20). Ezen a szinten nem csak
gyarapodsz, hanem győzedelmeskedsz is. Többé nem imádkozol a kihívások ellen, mert felmorzsolódnak előtted. Nem fogsz félni az üldözéstől, krízisektől. Isten Igéje több, mint győztessé tett téged!

Megvallás
Isten Igéje élő bennem, és rajtam keresztül munkálkodik.
Előrehaladok és profitálok az Igén keresztül az életem
minden területén. Virágzó vagyok, mint a pálmafa, bőséges és édes illatú, mint a jól öntözött kert. Gyümölcsöző és produktív vagyok, megtermem a megigazultság gyümölcsét, és örömöt szerzek az Úrnak mindenben. Dicsőség az Úrnak!

További Tanulmányok:

1 Péter 1:23;
Mint a kik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek ígéje által, a mely él és megmarad örökké.

Kolossé 3:16;
A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak.

Zsoltárok 92:12-13;
Az igaz virágzik, mint a pálmafa, növekedik, mint a czédrus a Libánonon. Plánták ők az Úrnak házában; a mi Istenünknek tornáczaiban virágzanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése