2022. december 29., csütörtök

ÜNNEPELD az AZONOSSÁGODAT KRISZTUSSAL!

,,💞Mert valaki szégyel engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzetség között, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljő az ő Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.,,

(Márk 8:38)

A Zsidók 2:11 - ,, 11. Mert a megszentelő és a megszenteltek egytől valók mindnyájan, a mely oknál fogva nem szégyenli őket atyjafiainak hívni,, -

Jézus Krisztussal való azonosságunkat írja le, amely miatt Ő nem szégyellt minket "atyjafiainak" hívni - az Ő fiútestvéreinek és lánytestvéreinek.
Pál, ugyanúgy, mint az Úr Jézus, nem szégyellte azonosságát Isten egyik emberével sem.

Az Ap.Csel. 20:32-ben például az Efezusi gyülekezet híveit "atyámfiai"-nak hívta, ami testvéri kapcsolatra utal, azonos állampolgárságra a szentekkel és Isten családjával.
Mivel Szellem által születtünk újjá, Isten örökösei vagyunk, és örököstársak Krisztussal.

Sajnos néhány keresztény szégyelli vállalni azonosságát más hívőkkel.
Mikor "testvér" illetve "testvérnő"- ként vagy hasonló módon utalsz rájuk, gyorsan elutasítják, azt mondva, "Csak a nevemen szólíts, ne tedd hozzá azt, hogy "testvér", vagy "testvérnő".

Félénkek, vagy akár szégyellik, hogy más hívőkkel azonosítsák őket Soha ne legyél ilyen.
Az egységed Jézus Krisztussal és az Ő egyházával a legnagyszerűbb, legtiszteletreméltóbb és legfelserkentőbb azonosság, mellyel valaha is rendelkezhetsz.. Ünnepeld ezt amikor csak lehet.
Ragadj meg minden alkalmat, hogy dicsőítsd Jézus Krisztust.

Idézd fel az Úr Jézus felbecsülhetetlen szavait nyitóigénkben. Ha szégyelled, hogy barátaid, családtagjaid, kollégáid, stb., megtudják, hogy újjászülettél és a hit családjába tartozol, a Mester szintén szégyellni fog téged, és nem fog elismerni az Atya és az angyalok előtt.

Függetlenül attól,hogy bárki más hogyan értelmezi a Kereszténységet, nekünk van a legméltóságteljesebb identitásunk, ne vedd ezt könnyen!
Mi lehet fenségesebb annál, hogy az Isteni természet részese legyél? Légy mindig felbuzdult amiatt, hogy te egy keresztény vagy!

Ne mentegetőzve nyilvánítsd ki megingathatatlan hűségedet Krisztus, az Ő Egyháza és más hívők iránt. Semmi, és soha senki nem választhat el téged Krisztustól sem a vele való egységedet nem tagadhatja le! Még az ellenség legerőszakosabb fenyegetése vagy üldözése sem érheti el, hogy visszarettenj.

Ima:
Drága mennyei Atyám, köszönöm a hitet és az erőt a bensőmben, és a bátorságot, mely által mentegetőzés nélkül megvallhatom egységemet Veled és azonosságomat más hívőkkel. Boldog vagyok, mert Krisztusban lehetek, és Isten családjához tartozom. Semmi sem lehet fenségesebb annál, mint az Isteni természet részesének lenni! Áldott legyen az Isten!


További Igerészek:

Róma 1:16;

,,Mert nem szégyenlem a Krisztus evangyéliomát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek idvességére, zsidónak először meg görögnek.,,

Lukács: 12:8-9;

,,Mondom pedig néktek: Valaki vallást tesz én rólam az emberek előtt, az embernek Fia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt; A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, megtagadtatik az Isten angyalai előtt.,,

Olvasd az Igét, Szeresd, éld meg, járj a neked szánt áldásokban és állj készen a győzelemre ..élvezd Isten dicsőséges jelenlétét 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése